Husk hvem du skal representere

Publisert av: tore.sandvik Publisert: 31. august 2024
Oppdatert: 31. august 2024
Lesetid: ca. 2 min

KOMMUNESTYRET I ASKER. BILDER TIL ARKIVET.

Anne Høie Guettler (SV)
Anne Høie Guettler Foto: EVA GROVEN

Åpne deleknapper for artikkelen

 Innlegg i Budstikka 31.08.24 06:30

 Anne Høie Guettler (gruppeleder Asker SV), Anders Nordmo (formannskapsmedlem for Asker SV)

Den siste uken har lokalavisene, sosiale medier og politiske diskusjoner vært fylt av bekymring, sinne, fortvilelse og skuffelse – og det er ikke uten grunn. Vi må spare inn nesten 500 millioner kroner, og listen over forslag til kutt er lang og smertefull for alle som er glade i Asker.

Listen inneholder blant annet nedleggelser av skoler og barnehager, å utsette byggingen av sykehjemmet i Heggedal og et kutt på 20 prosent i tilskuddene til frivillighet, idrett og kultur.

Anders Nordmo
Anders Nordmo Foto: PRIVAT

Alle partiene har reagert på hvor mye som må kuttes, og hvor fort vi er nødt til å gjøre det, men utenfor Asker er det få som gråter for oss.

Da hjelper det lite at flertallspartiene står med hendene i lommen og skylder alt på regjeringen og utflyttere til Sveits, samtidig som de nekter å se på nye inntektsmuligheter innad i kommunen.

Faktum er at et eventuelt regjeringsskifte nok ikke kommer til å reversere det nye inntektssystemet, for det er nok av høyrestyrte kommuner som er godt fornøyde med den nye fordelingen.Annonse

Det er ikke uvanlig å drive valgkamp med løfter om endringer, og da er det standard prosedyre å klage på regjeringen, men den nasjonale valgkampen skal ikke gå på bekostning av alle som bor i Asker.

Det er opp til kommunestyret å ta best mulige valg på vegne av innbyggerne våre i denne vanskelige økonomiske situasjonen.

Dette er Asker SVs fokus denne høsten. Vi er tross alt folkevalgte i nettopp Asker. Stortingsvalgkampen får vi ta på nyåret, når budsjettet er vedtatt.