Politikernes tomme ord satt i system

Publisert av: aase.refsnes Publisert: 12. desember 2019
Oppdatert: 05. juli 2023
Lesetid: ca. 3 min

RHA 10.12.2019

Fakta: Fattige barnefamilier som mottar sosialstøtte blir fratatt barnetrygden.
Jeg hadde akkurat skrevet et leserbrev til avisene hvor jeg beskrev politikernes lønnsfest, da jeg så i RHA 3.12 og Tor Kise Karlsens innlegg om Politikernes lønnsfest. Jammen er det flere enn meg som reagerer her! Jeg lot leserbrevet mitt ligge noen dager, men etter litt grubling, må jeg få det ut.
I hvilke andre jobber starter den ansatte første dag på jobben med å bestemme sin egen lønn? Uten å ha levert et dagsverk. Det lå jo allerede en lønnsavtale på bordet. Men nei, vi fortjener bedre! I kommune etter kommune har de vært gjennom samme øvelsen. Og gang på gang har vi sett en gruppe modige politikere som protesterer, stort sett fra SV, MDG og Rødt. Så også i Asker. Men til ingen nytte.
SV gikk til valg på to hovedsaker, velferd og miljø. Jeg velger meg en sak som vi brenner for, BARNEFATTIGDOM. Det finnes knapt noe verre i dagens samfunn, barn som lider på mange måter, og som det kan gjøres noe med!
Punkt 1. la fattige barnefamilier som trenger sosialhjelp få beholde barnetrygden i det minste!
I valgkampen var jeg tilstede på flere debattmøter og dette tema ble tatt opp. Hva har dere politikere i Asker tenkt å gjøre med den saken? Alle var bestyrtet, huff, nei dette er forferdelig, det var alle enige om. Det finnes ingen rettferdighet i dette. Noen rister på hodet og spørr, er det virkelig sant? Joda, det er sant? Joda, slik er det og det er politikerne i kommunen som har bestemt at det skal være slik!
Så hva har dere tenkt å gjøre nå når jobben begynner, dere skal fordele kommunens inntekter, lage et budsjett? Vi løser nok ikke barnefattigdom ved å la de beholde barnetrygden, men kanskje blir det litt bedre? Men nå har pipa fått en annen låt. Nei her finnes det ikke penger! De får klare seg som best de kan. Jeg gremmes!
Et nyvalgt kommunestyre skulle aldri fått lov å starte med og bestemme sine egne godtgjørelser og lønn. De burde jobbet i henhold til det reglementet som allerede lå der da de ble valgt. Så kunne de etter et år sett på sin leveranse, om de fortjente noe mer. Enhver politiker som sto på stand i sommer og delte ut boller, kaffe, nøkkelringer og solkrem for å samle stemmer, gjorde dette frivillig.
På kommunestyremøter til tirsdagen 10. desember får vi se hvor tøffe dere er. Jeg har sjekket litt på tall i denne sammenhengen, og slik jeg ser det er det omtrent de samme millionene som mangler i budsjettet for å gi fattige barnefamilier barnetrygden, som de millionene dere har bevilget dere selv ekstra. Kjekke, velfødde politikere med lønninger godt over noen fattigdomsgrense ifølge skatteliste, så har dere brukt de ekstra millionene på dere selv FØRST. Unnskyld meg, jeg får rett og slett lyst til å banne, fy fa.. Det er nesten så jeg vil sitere Greta Thunberg ord sagt i en annen sammenheng, men passer like godt her: Hvordan våger dere! Dere har stjålet min barndom med deres tomme ord!
Grådigheten lenge leve.

Brit Riise Fredheim
Leder Asker SV