Status koronasituasjonen – Redigert info fra ordføreren

Publisert av: aase.refsnes Publisert: 23. april 2020
Oppdatert: 05. juli 2023
Lesetid: ca. 2 min

Asker kommune kommer til å ha full åpningstid i barnehagene fra mandag.

Det er fortsatt lite spredning, og normale henvendelser til legevaktene har igjen økt.
Smittevernslageret er godt utstyrt og mye nytt er på vei inn.

Når det gjelder våre koronatiltak, er det nå økende testing og antall konsultasjoner har økt på koronaklinikken.

Kapasiteten av koronatesting skal trappes ytterligere opp. Det skal anskaffes ett nytt testverktøy som gjør at man skal ha testeanalysering som går raskere. Det vil også kreve mer testkapasitet tilgjengelig. Vi jobber med å skulle kunne ta vår andel av den økte testingen som det legges opp til.

Det er møte med campingplassene til uken for å opprette en dialog om hvordan man kan tenke seg en eventuell åpning.

Det er kommet ny forskrift om skoleeiers plikt også for fylkeskommunen i å tilrettelegge for alternativt dagtilbud enten på skolen eller annet sted som vi vil følge opp. Vi har opplevd stort press på våre avlastningstjenester da elever på tilrettelagte avdelinger på videregående skole ikke har hatt noe alternativt tilbud fra fylkeskommunen som vi derfor har søkt etter beste evne å dekke opp etter behov og mulighet.

Formannskapets vedtak om gratis parkering er fulgt opp og iverksettes fra mandag.

Vi jobber godt i samarbeid med 17. mai komiteen med både kulturadministrasjonen og kulturrådet om alternative markeringer, og det er også klart at vi kan gå videre med å tilrettelegge for korpsmarsjering i gatene på selve dagen med fortsatt strenge krav til avstand. Dette vil kulturrådet ta et hovedansvar for å koordinere sammen med oss og de lokale 17. mai komiteene. Vi vil neste uke se på de nasjonale føringene og tilpasse vårt opplegg til disse.

Ordføreren vil i samarbeid med utvalgslederne legge opp til at det blir avholdt en informasjonsbrief for de enkelte utvalgene på nett i begynnelsen av mai hvor ordfører og varaordfører også vil delta.