Administrasjonen glemte å ta inn 23 høringsinnspill i kommuneplanen og Formannskapet gikk mot å utsette saken – Berthelsen (SV):- Dette blir bare verre og verre

Publisert av: aase.refsnes Publisert: 21. mai 2020
Oppdatert: 05. juli 2023
Lesetid: ca. 2 min
UTSETTELSE: Martin Berthelsen (SV) ville utsette behandlingen av samfunnsdelen av kommuneplanen. Hensikten var å få bedre tid til å se på de 23 høringsinnspillene administrasjonen glemte å ta inn i saksbehandlingen.

Foto: Henning Jønholdt

Av Henning A. Jønholdt RHA. Publisert:20. mai 2020, kl. 17:00

Martin Berthelsen (SV) ville utsette behandlingen av samfunnsdelen av kommuneplanen. Hensikten var å få bedre tid til å se på de 23 høringsinnspillene administrasjonen glemte å ta inn i saksbehandlingen. Foto: Henning Jønholdt

Kommuneplanens samfunnsdel var oppe til behandling sist uke, men 23 av 114 høringsuttalelser var ikke tatt med på grunn av en forglemmelse. Martin Berthelsen (SV) ba om en utsettelse av saken men fikk det ikke.

Arbeidet med å lage en ny kommuneplan for nye Asker har pågått over flere år, og lenge før de Hurum, Røyken og Asker slo seg sammen til én kommune januar i år.

Kommuneplanen består av en samfunnsdel og en arealdel, hvor forslag til planprogram for arealdelen ble behandlet av formannskapet 12. mai. Her etterlyste Martin Berthelsen (SV) høringsinnspillet som Naturvernforbundet i Hurum og Røyken (NiHR) hadde like før jul i fjor til samfunnsdelen.

Av de 23 høringsinnspillene var fem av dem fra offentlige myndigheter, seks stykker fra organisasjoner, to fra næringslivet og ti merknader fra enkeltpersoner.

Ba om utsettelse

Endelig behandling av samfunnsdelen av kommuneplanen var oppe til behandling i et nytt formannskapsmøte tirsdag 19. mai. Her ba Berthelsen om at saken ble utsatt.

– Vi har hatt en koronasituasjon som har gjort at utvalgene ikke har hatt anledning til å behandle denne saken som forutsatt. Men det som er dråpen for meg er at et stort antall høringsinnspill ikke har fått være med før nå. Når vi skal sluttbehandle et så viktig dokument som dette, mener jeg vi ikke skal forhaste oss, uttalte Berthelsen.

Men formannskapet mente det hastet å få saken behandlet og sendt videre til endelig behandling i kommunestyret som holdes 9. juni.