Om skatt

Publisert av: aase.refsnes Publisert: 11. september 2021
Oppdatert: 05. juli 2023
Lesetid: ca. 1 min

Envor M. Bjørgo Skårdalsmo,

Budstikka flommer over av innlegg fra høyrefolk som er livredde for at vi skal få noen tusenlapper mer i økt skatt, dersom høyresiden taper valget. Skatt bidrar til å finansiere velferd og fellesgoder. Noen eksempler:

Vi har et av verdens beste helsevesen. Likevel er det mangel på blant annet fastleger, jordmødre og andre fagfolk. Med flere hender, bedre lønn og hele stillinger for dem som ønsker, kan vi beholde dyktige helsearbeidere. Dette er til det beste for pasienter og pårørende.

Mange kommuner skjærer i budsjettene. Det rammer helse, skole, barnevern, eldreomsorg og tjenester til mennesker med nedsatt funksjonsevne. Barnefattigdom og psykiske uhelse blant unge øker. Konsekvensene av dette vil koste samfunnet mye. La oss heller bruke skattepenger på å forebygge.

Kriminalomsorgen er sulteforet. De innsatte har minimalt med tilbud for sine psykiske helseproblemer. Innsatsen for rehabilitering har blitt langt svakere. Mange flere vil falle tilbake til kriminalitet og rus. Dette er ingen tjent med.

Likevel er de borgerlige partiene mest opptatt av skattekutt.

Godt valg!