Ut på fjorden

Publisert av: tore.sandvik Publisert: 07. juli 2023
Oppdatert: 07. juli 2023
Lesetid: ca. 1 min

Av Une Borg Kjølseth, 4.kandidat Asker SV

Kajakkpadler Helga Brun utfordret politikere til å bli med ut på kajakktur, og SV takket ja. Jeg er oppvokst i Vollen og godt kjent med fjorden, men kajakk på fjorden var nytt for meg. Så dette var en utfordring jeg tok med glede.

Vi er mange som bruker fjorden, og båtene blir større og større i tråd med at mange blir rikere. Det var full enighet i kommunestyret da 5 knop grensen ble utvidet til 200 meter fra land, men det er opp til alle med båt å overholde dette.

Helga Brun inviterte til en fin tur med kajakk. Det gir et nytt perspektiv å sitte tett på vannflaten og se bort på kjempestore båter som suste forbi. Det er ubehagelig å kjenne bølgene fra de som ikke forstår at de skal ta hensyn og holde fartsgrensen.

Jeg må gi Helga rett i at det er tankevekkende at vi er opptatt av fossilt utslipp og miljøvern på land, men at det ikke er tema på fjorden.

SV har i sitt program at vi ikke trenger flere båthavner i Asker, og at økningen i båtplasser må skje ved utvidelse av eksisterende havner.

Vi ønsker at strand og vann skal være mest mulig tilgjengelig for alle.